Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Stravování

Debata o nízkotučných dietách s vysokým obsahem uhlohydrátů pokračuje

Dr. William Connor a Sonja Connor z Oregon Health Science University v Portlandu souhlasí s doporučeními snížit množství...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Nová americká doporučení – snižte množství nasycených tuků, vylučte cukr

Skupina vládních odborníků v oblasti zdraví doporučila Američanům – v zájmu udržení dobrého zdraví a snížení rizika...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Množství transmastných kyselin na etiketách

Americká vláda vydala nařízení, že na veškerých balených potravinách musí být (od ledna roku 2006) uvedeno množství...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Pozor na McDrogy!

Vědci zjistili, že řetězce rychlého občerstvení podávají takové pokrmy, které v těle spouštějí mechanismy, pro které je jim...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Časopis Men’Health a stravovací návyky Američanů

Časopis Men’Health prověřoval stravovací návyky amerických mužů. Obrázek, který redaktoři získali, není příliš hezký:...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Dietní změny mohou pomoci při autismu

Vyloučení mléka a mléčných výrobků, pšenice, potravinových barviv, kofeinu a pár dalších potravin z jídelníčku přineslo...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Česnek blokuje rozvoj aterosklerózy

Výtažek z česneku dokázal zabránit tvorbě plaků v buňkách cévního endotelu – tedy procesu, který se pokládá za jeden...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Klíčovou ingrediencí Středomořské stravy by mohla být vláknina

Lidé, kteří se živí stravou typickou pro obyvatele Středomoří, se dožívají vyššího věku a mají nižší výskyt srdečního...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Tofu dokáže snížit hladinu olova v krvi

Vědci nemají jasno v tom, jakým mechanismem snižuje sójový sýr tofu hladinu olova v krvi, předpokládají však, že vápník...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Tmavý med obsahuje stejné množství antioxidantů jako česnek

Dr. Nicki Engesethová z University of Illinois ukázala s kolegy již v předchozích studiích, že čím tmavší med, tím větší...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
|< < 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >|