Stravování
Nová americká doporučení – snižte množství nasycených tuků, vylučte cukr
Skupina vládních odborníků v oblasti zdraví doporučila Američanům – v zájmu udržení dobrého zdraví a snížení rizika...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieMnožství transmastných kyselin na etiketách
Americká vláda vydala nařízení, že na veškerých balených potravinách musí být (od ledna roku 2006) uvedeno množství...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudiePozor na McDrogy!
Vědci zjistili, že řetězce rychlého občerstvení podávají takové pokrmy, které v těle spouštějí mechanismy, pro které je jim...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieČasopis Men’Health a stravovací návyky Američanů
Časopis Men’Health prověřoval stravovací návyky amerických mužů. Obrázek, který redaktoři získali, není příliš hezký:...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieDietní změny mohou pomoci při autismu
Vyloučení mléka a mléčných výrobků, pšenice, potravinových barviv, kofeinu a pár dalších potravin z jídelníčku přineslo...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieČesnek blokuje rozvoj aterosklerózy
Výtažek z česneku dokázal zabránit tvorbě plaků v buňkách cévního endotelu – tedy procesu, který se pokládá za jeden...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieKlíčovou ingrediencí Středomořské stravy by mohla být vláknina
Lidé, kteří se živí stravou typickou pro obyvatele Středomoří, se dožívají vyššího věku a mají nižší výskyt srdečního...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieTofu dokáže snížit hladinu olova v krvi
Vědci nemají jasno v tom, jakým mechanismem snižuje sójový sýr tofu hladinu olova v krvi, předpokládají však, že vápník...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieTmavý med obsahuje stejné množství antioxidantů jako česnek
Dr. Nicki Engesethová z University of Illinois ukázala s kolegy již v předchozích studiích, že čím tmavší med, tím větší...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudiePočet úmrtí na otravu jídlem podhodnocen
Dánští vědci tvrdí, že počet úmrtí způsobených otravou jídlem, jejíž příčinou jsou v první řadě baktérie, jako je...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie