Stravování
Skvělým trikem je velikost porcí
Vědci z Cornellské univerzity a z University of Illinois si položili otázku: „Hrají při příjmu potravy roli vizuální...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieZměny oleje
Vystavení vzduchu, slunečnímu svitu a teplotě může způsobit, že jídelní oleje žluknou. Abychom tomu zabránili, měli bychom je...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyAstmatikům pomáhají jablka
Vědecký tým dr. Seifa O. Shaheena z King’s College v Londýně a u University of Southampton zkoumal u téměř 1 500 dospělých...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieMnozí středoškoláci trpí poruchou příjmu potravy
Vědecký tým z Children s Hospital v Bostonu vyhodnocoval 5 740 z celkem 35 000 dotazníků obdržených od studentů 152 středních...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieZpráva WHO doporučuje snížit množství soli
Podle představitelů WHO (Světové zdravotnické organizace) by mohly kroky vlád jednotlivých zemí zaměřené na snížení množství...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieSladké nebo slané? Světlo do našich chutí…
Vědci zkoumající chuťové preference člověka přišli na to, že touha po čokoládě může být signálem únavy a chuť na slanou...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieVe zdravém těle zdravý duch - a srdce
Jídelníček obsahující hojná množství ovoce a zeleniny a malá množství tuku není dobrý pouze pro zachování štíhlé linie...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieMálo nás – celkově jíme málo ovoce a zeleniny
I když řada lidí si bere dietní doporučení k srdci, podle výroční zprávy AHA (Americké kardiologické společnosti) je zde...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieChuť, ne vůně tučných jídel vábí jedlíky
Richard Mattes, profesor výživy a potravin na Purdue University, zjistil, že ochutnávání potravin (jednalo se konkrétně o smetanový...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieNáklady na zdraví
V České republice dosáhly výdaje resortu zdravotnictví v roce 1997 sumy 118,8 miliard Kč. V přepočtu na obyvatele jde o částku 11...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články