Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Stravování

Který druh chleba je nejzdravější?

Je to chléb vyrobený z celozrnné mouky, která obsahuje otruby, klíček i endosperm. Takovýto chléb obsahuje v porovnání s bílým...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Rybí olej, bez cholesterolu, který se nachází v rybím mase, vypadá jako skvělý doplněk mé stravy. Mám pravdu?

Ne zcela. Výsledkem výše uvedených zjištění bylo, že průmysl výroby zdravých potravin i někteří lékaři začali doporučovat...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře

Změna tradiční stravy podávané ve školních jídelnách, v armádě, téměř v každé restauraci a skoro u každého rodinného jídelního stolu naráží na značný odpor. Proč to trvá tak dlouho, než rady o správné stravě přijme široká veřejnost?

Jedním z pádných důvodů je osobní zaujatost pracovníků ve zdravotnictví. Většina dietologů, lékařů i dalších...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře

Jak dosáhnu stravy s nízkým obsahem bílkovin, která ale mému tělu dodá dostatek bílkovin potřebných pro jeho obnovovací a jiné funkce?

Podle studií věnovaných výzkumu vápníkové bilance to pro většinu lidí znamená snížit příjem bílkovin asi na 50 gramů...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře

Středomořská strava snižuje riziko srdečních onemocnění v Indii

Studie vypracovaná v Indii naznačuje, že středomořská strava bohatá na ovoce, zeleninu, ořechy, celozrnné obiloviny a některé...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Existuje způsob, jak stravou podpořit odolnost organismu?

Samozřejmě, protože výživa úzce souvisí s výkonností imunitního systému. Odolnost organismu snižují: mastná jídla a příliš...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře

Velká Británie chce přinutit výrobce, aby uváděli na přesolených potravinách varování

Britská ministryně zdravotnictví uvedla, že přestože někteří prodejci a výrobci potravin snižují množství soli ve svých...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Tučná jídla narušují funkci cév

Okamžitě po snězení tučného jídla zakusí člověk dramatické snížení elasticity (neboli pružnosti) svých cév – což je...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Žitný chléb má budoucnost i pro vás

Po každém jídle slinivka vylučuje do krve inzulín, který pomáhá tělu vypořádat se se zvýšením hladiny krevního cukru, jež...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Ne vůně, ale chuť tučných jídel vábí jedlíky

Podle vědců z Purdue University přitahuje strávníky k tučným jídlům něco v jejich chuti, nikoliv vůně. U těch účastníků...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
|< < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > >|