Hlavní chody
![](/image.php?6150&0&t=1)
Pórek zapečený v polentě
pórek 500 g napařit vcelku a nakrájet na asi 2 cm široké kousky, sůl podle potřeby, celozrnný chléb 3 krajíceRubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty![](/image.php?6140&0&t=1)
Řízky z červené řepy
500 g uvařené červené řepy, pepř, sůl, asi 100 g CZ mouky, 100 g strouhanky, voda nebo odvar z lněného semínkaRubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty![](/image.php?6136&0&t=1)
Celer po italsku
cibule 2 ks (nakrájet), olej 2 pl, rajčata 1–2 ks (na malé kostky), paprika 1 ks (na malé kostky), rajčatový protlak 1 konzerva (115...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty![](/image.php?6128&0&t=1)
Plněné cibule
4 velké cibule oloupeme a v celku vaříme asi 10 minut. Slijeme (vývar nevyléváme) a po částečném ochlazení cibulím odřízneme...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty![](/image.php?6124&0&t=1)
Tykvové placičky
olej 2 pl, velká cibule 1 ks, jemně nastrouhaná tykev 600 g, česnek 6 stroužků, kurkuma 2 čl, voda 4 š, bazalka 1 čl, solčanka 2...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty![](/image.php?6116&0&t=1)
Cuketový nákyp
2-3 malé cukety bez loupání nakrájíme na kolečka. Větší cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na 1 pl olivového oleje a...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty![](/image.php?6112&0&t=1)
Zelná hnízda
cibule 2 ks, česnek 5 stroužků, petrželka svazku, olej 2 pl, kapie 1 ks, slunečnicová semínka nahrubo umixovaná 100 g, francouzské...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty![](/image.php?6102&0&t=1)
Netradiční zapékané brambory se zeleninou
Napařený tuřín 350–400 g (můžeme nahradit jinou zeleninou – např. celerem nebo tykví) nastrouháme na slzičky a uložíme...Rubrika: Jídla z brambor | Typ článku: Recepty![](/image.php?6094&0&t=1)
Zapékaný květák
Z 1 pl olivového oleje a 1 vrchovaté pl CZ mouky připravíme jíšku, do které postupně přidáme 300 ml sójového mléka.Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty![](/image.php?6092&0&t=1)
Zapečená rajčata po provensálsku
rajčata 800 g nakrájet na šestinky a nechat samovolně okapat, sójová omáčka 2 pl, solčanka 1 čl, provensálské koření 1 čl...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty