Oleje a tuky
Jsou tuky škodlivé?
Přibírá se z tuků? Máme se jim úplně vyhýbat? Ne, ano i ne a určitě ne. Rozeberme si to ale postupně. Tuky jsou důležitou...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: ČlánkyJak nejlépe zacházet s tuky ve stravě?
Potraviny duste na olivovém oleji. Připravujte si vlastní dresink s olivovým olejem (bez smetany a vajec). Do salátů namísto uzenin...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: ČlánkyKokosový tuk není hlavním viníkem
Mnohé organizace dnes varují před konzumací kokosového tuku. Kokosový tuk má však na svědomí pouze zlomek spotřeby nasycených...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Rady lékařeRostlinné tuky jsou nejlepší
Začátkem června 2016 byla publikována dosud nejrozsáhlejší epidemiologická studie, která zkoumala vliv konzumace různých druhů...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: StudieInspirace pro výběr zdravých tuků
Ořechy a semena jezte denně, jedná se o nejlepší zdroje tuků na této planetě.Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: ČlánkyMáslo je lepší než umělé tuky
„Radši k tobě nepůjdu, ty bys mi určitě zakázala máslo,“ obává se občas někdo přijít ke mně do poradny. Někteří...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: EncyklopedieJaké margaríny – pokud vůbec nějaké – mám používat?
Raději měkké než tvrdé. Vhodné jsou margaríny se sníženým obsahem tuku. Nejnebezpečnější – z hlediska obsahu tzv....Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživyV čem jsou problematické živočišné tuky – sádlo, máslo, smetana, šlehačka?
Jedná se o zdroje saturovaných tuků a cholesterolu, které nejvíce přispívají k zvýšení nebezpečí předčasného úmrtí na...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživyJe lepší konzumovat rostlinné oleje a ztužené tuky než máslo či sádlo?
Z hlediska prevence nemocí srdce a cév jsou běžné rostlinné oleje a ztužené rostlinné tuky neporovnatelně vhodnější než sádlo...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživyMůj známý vynechává ze stravy máslo a velmi si na tom zakládá. Je to správné?
Je opodstatněné omezit, popř. úplně vyloučit příjem másla, ale není správné si na tom zakládat.Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Rady lékaře