Potraviny
Rýže
Rýži se říká chléb Asie. Většina její produkce, asi 500 milionů metrických tun ročně, pochází z Číny, Indie, Bangladéše...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieJablko
Každý rok se na světě urodí více než 40 milionů tun jablek, což je čtvrté největší množství mezi pěstovanými ovocnými...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieSlívy
Všechny slívy mají podobné složení, ale liší se množstvím cukru a zbarvením slupky a dužiny. Slívy obsahují nevýživné...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieGranátové jablko
Granátová jablka obsahují 17 % sacharidů, což je více než ve většině jiných ovocných druhů. Granátová jablka jsou bohatá na...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieCeler
Chuť celeru je jedinečná, jeho křupavé stonky vynikají v každém salátu bez ohledu na to, kolik jiných ingrediencí jsme do něj...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieKukuřice
Na obou amerických kontinentech od Chile po Kanadu pěstovali a jedli kukuřici již ve starověku. V 16. století ji Španělé přivezli...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieChřest
Každý, kdo jedl chřest, si mohl všimnout, že po jeho snědení se změnil zápach jeho moči. Stalo se to proto, že součástí...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieVodní meloun
Vodní meloun je velmi občerstvující druh ovoce. Zakousnout se do jeho sladké dužiny v horkém létě je opravdový požitek. Díky...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieLískové oříšky
Protože lískové oříšky dodávají tělu velké množství energie, bývají součástí stravy turistů nebo cyklistů. Dají se...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: EncyklopedieŽlutý meloun
Moderní vymoženosti nijak nezmenšily důležitost melounů v teplých oblastech světa. V horkých letních měsících totiž žádná...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie