Strava
![](/image.php?892&0&t=1)
Sója pomáhá cévám žen po menopauze
Západní strava bohatá na tofu a další výrobky ze sóji chrání starší ženy před onemocněním cév, toto naznačují výsledky...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie![](/image.php?2214&0&t=1)
Ztrácí se při vaření zeleniny ve vodě velké množství vitamínů?
Zelenina, je-li dobře připravena, se může stát hlavním zdrojem bílkovin, vitamínů, minerálů a vlákniny v našem jídelníčku....Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?2212&0&t=1)
Melasa - černé zlato
Melasa je vedlejším produktem výroby cukru z cukrové třtiny. Sladká, ale výživově cenná šťáva ze třtiny se vařením...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?2206&0&t=1)
Optimální strava
Definovat stravu, která zabraňuje vzniku chorob, je o mnoho jednodušší, než si možná myslíte. Protože na celém světě existují...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?2186&0&t=1)
Důsledný průkopník
Stálým čtenářům Pramenů zdraví jistě není neznámé jméno John A. McDougall. Od tohoto amerického lékaře, průkopníka na poli...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články![](/image.php?2180&0&t=1)
Ovoce a zelenina, brambory
Ovoce a zelenina mají téměř zcela stejné přednosti jako obiloviny, resp. zrniny. Neobsahují cholesterol. Obsahují minimum...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?834&0&t=1)
Vztah spotřeby zeleniny, ovoce a obilovin k polypům tlustého střeva
Studie, která zahrnovala 976 obyvatel Jižní Kalifornie, zjistila, že častá konzumace ovoce, zeleniny a obilovin byla spojena se...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie![](/image.php?2170&0&t=1)
Zdraví není náhoda
Když jsem kvůli svému zdraví musela odejít z divadla, zůstaly mi jen vzpomínky, krásné recenze, dopisy od ctitelů a diváků...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články![](/image.php?2162&0&t=1)
Vizionář prevence
Jméno Američana Nathana Pritikina u nás není příliš známé. A to přesto, že tento muž, ač bez lékařského vzdělání...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články![](/image.php?2150&0&t=1)
Celozrnné potraviny
Obilné zrno je uzavřeno v těžko poživatelné slupce. Aby bylo toto zrno možno jíst, tak již od nepaměti člověk používal...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články