Strava

Datle jsou nejen dobré pro čilost, ale i pro dobrý spánek
Datle – ideální «konzerva» na cesty nebo do školy ve zkouškovém období. Doplní energii lépe než bonbon, nabídne cukry a...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
Kiwi a astma
Skutečnost, že astma je nejen alergickým, ale především chronickým zánětlivým onemocněním, je známá již poměrně dlouho, a...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
Petržel listová
Listová petržel se může pěstovat po celý rok, obvykle vydrží dlouho do podzimu a někdy i přes celou zimu.Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články
Cukr okyseluje
Přezdívá se mu bílé zlato, ale taky bílý jed. Já bych opět dodala: záleží na množství, ale v tomto případě bych se...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie
Med obsahuje plno vitamínů, enzymů a minerálů
Ti, co jedí med, se většinou dožívají vysokého věku. Přísní makrobiotici by asi měli výhrady, ale je to tak. Jeden gerontolog...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie
Máta je dobrá při nadýmání i pro chuť
Existuje v mnoha variantách. Většina mát voní «po žvýkačce», tedy po peprmintu. To proto, že obsahují silici bohatou na mentol....Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Vejce denně je moc?
Odpověď je jednoduchá. Konzumace jednoho vejce denně vám skutečně prospěje – ovšem pouze v tom případě, chcete-li zemřít...Rubrika: Vejce | Typ článku: Studie
Lněné semínko prodlužuje cyklus
Lněné semínko je jednou z tradičních zdravých potravin. Vážili si jej již v římské říši, používal je jako lék Hippokrates...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Články
Maso jezte střídmě
Maso, symbol blahobytu, ale taky všeho, co s blahobytem souvisí. Třeba civilizační choroby.Rubrika: Ostatní potraviny | Typ článku: Encyklopedie
Nevěřte špatným zprávám o biopotravinách
Ve světle studie Stanfordské Univerzity z roku 2012 se zdá, že upřednostňování organicky pěstovaných a vyráběných potravin (=...Rubrika: BIO | Typ článku: Články