Strava
Máta je dobrá při nadýmání i pro chuť
Existuje v mnoha variantách. Většina mát voní «po žvýkačce», tedy po peprmintu. To proto, že obsahují silici bohatou na mentol....Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieVejce denně je moc?
Odpověď je jednoduchá. Konzumace jednoho vejce denně vám skutečně prospěje – ovšem pouze v tom případě, chcete-li zemřít...Rubrika: Vejce | Typ článku: StudieLněné semínko prodlužuje cyklus
Lněné semínko je jednou z tradičních zdravých potravin. Vážili si jej již v římské říši, používal je jako lék Hippokrates...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: ČlánkyMaso jezte střídmě
Maso, symbol blahobytu, ale taky všeho, co s blahobytem souvisí. Třeba civilizační choroby.Rubrika: Ostatní potraviny | Typ článku: EncyklopedieNevěřte špatným zprávám o biopotravinách
Ve světle studie Stanfordské Univerzity z roku 2012 se zdá, že upřednostňování organicky pěstovaných a vyráběných potravin (=...Rubrika: BIO | Typ článku: ČlánkyMáslo je lepší než umělé tuky
„Radši k tobě nepůjdu, ty bys mi určitě zakázala máslo,“ obává se občas někdo přijít ke mně do poradny. Někteří...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: EncyklopedieBrokolice proti rakovině
Za velkou část protirakovinných účinků brokolice zodpovídá jedna fytolátka. Vědci provedli laboratorní pokus, ve kterém...Rubrika: Zelenina | Typ článku: StudieZ ořechů se netloustne
Výsledky dvaceti studií zkoumajících konzumaci ořechů a přibývání na váze dospěly ke stejnému závěru – přídavek dvou...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: StudieMák dodává vápník a hořčík
Obsahuje obrovské množství vápníku (dvanáctkrát více než mléko, třikrát více než sýry), obrovské množství železa...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieZměňte jídlo – a změníte svět
Pěstování, balení, převoz a příprava potravin má obrovský dopad na Zemi, na které žijeme.Rubrika: Stravování | Typ článku: Články