Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Máta je dobrá při nadýmání i pro chuť

Existuje v mnoha variantách. Většina mát voní «po žvýkačce», tedy po peprmintu. To proto, že obsahují silici bohatou na mentol....Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie

Vejce denně je moc?

Odpověď je jednoduchá. Konzumace jednoho vejce denně vám skutečně prospěje – ovšem pouze v tom případě, chcete-li zemřít...Rubrika: Vejce | Typ článku: Studie

Lněné semínko prodlužuje cyklus

Lněné semínko je jednou z tradičních zdravých potravin. Vážili si jej již v římské říši, používal je jako lék Hippokrates...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Články

Maso jezte střídmě

Maso, symbol blahobytu, ale taky všeho, co s blahobytem souvisí. Třeba civilizační choroby.Rubrika: Ostatní potraviny | Typ článku: Encyklopedie

Nevěřte špatným zprávám o biopotravinách

Ve světle studie Stanfordské Univerzity z roku 2012 se zdá, že upřednostňování organicky pěstovaných a vyráběných potravin (=...Rubrika: BIO | Typ článku: Články

Máslo je lepší než umělé tuky

„Radši k tobě nepůjdu, ty bys mi určitě zakázala máslo,“ obává se občas někdo přijít ke mně do poradny. Někteří...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Encyklopedie

Brokolice proti rakovině

Za velkou část protirakovinných účinků brokolice zodpovídá jedna fytolátka. Vědci provedli laboratorní pokus, ve kterém...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Studie

Z ořechů se netloustne

Výsledky dvaceti studií zkoumajících konzumaci ořechů a přibývání na váze dospěly ke stejnému závěru – přídavek dvou...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Studie

Mák dodává vápník a hořčík

Obsahuje obrovské množství vápníku (dvanáctkrát více než mléko, třikrát více než sýry), obrovské množství železa...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie

Změňte jídlo – a změníte svět

Pěstování, balení, převoz a příprava potravin má obrovský dopad na Zemi, na které žijeme.Rubrika: Stravování | Typ článku: Články