Strava

Len čistí střeva, mírní bolesti a záněty
Lněný olej obsahuje esenciální mastné kyseliny. Ty jsou užitečné zejména pro ty, kdo mají suchou, svědící kůži, ekzém. Má...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie
Květák hojí střevní sliznici, má hodně minerálů
Květák čili karfiol o sobě dává vědět, když ho vaříme. Z toho důvodu bychom měli dávat do vody, v níž ho vaříme, bobkový...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Kurkuma dezinfikuje a snižuje bolest
Víte, proč je kari koření tak krásně žluté? Protože jedna z nejdůležitějších složek této směsi je kurkuma. Kurkumou nejen...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Sedm principů zdravého jídelníčku
Přílišná konzumace živočišných produktů je jednou z hlavních příčin civilizačních chorob. Současně rychle stoupá i...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Kuskus: rychle zasytí
Tohle tak trochu legrační slovo neoznačuje část celku ani nějakou zábavu. Kuskus – to může být i vačnatec v pěkném kožíšku...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články
Pravidelnost v jídle
Nesmírně důležitá je pravidelnost v jídle. Pro každé jídlo by měla být stanovena určitá doba. V tomto čase by měl každý...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Kmín: zlepšuje trávení, protijed solaninu
Kmín je jedním z nejstarších koření. Kmín nesměl chybět v žádné poličce s kořením ani v těch dobách, kdy koření našich...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Vláknina pro zdraví
Na konci devatenáctého století začaly moderní mlýny odstraňovat z pšeničného zrna otruby a klíček a – namísto dosavadní...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Crohnova choroba a mléko
Podle britských výzkumníků z londýnské fakulty medicíny je mléko rizikovou potravinou, která je nositelem baktérií (Mycobacterium...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie
Bio rajčata jsou menší, ale chutnější a zdravější
Vědci zjistili, že zatímco ekologicky pěstovaná rajčata vážila asi o 40 procent méně než konvenčně pěstovaná, měla bio...Rubrika: BIO | Typ článku: Články