Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Kurkuma dezinfikuje a snižuje bolest

Víte, proč je kari koření tak krásně žluté? Protože jedna z nejdůležitějších složek této směsi je kurkuma. Kurkumou nejen...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie

Sedm principů zdravého jídelníčku

Přílišná konzumace živočišných produktů je jednou z hlavních příčin civilizačních chorob. Současně rychle stoupá i...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Kuskus: rychle zasytí

Tohle tak trochu legrační slovo neoznačuje část celku ani nějakou zábavu. Kuskus – to může být i vačnatec v pěkném kožíšku...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Pravidelnost v jídle

Nesmírně důležitá je pravidelnost v jídle. Pro každé jídlo by měla být stanovena určitá doba. V tomto čase by měl každý...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Kmín: zlepšuje trávení, protijed solaninu

Kmín je jedním z nejstarších koření. Kmín nesměl chybět v žádné poličce s kořením ani v těch dobách, kdy koření našich...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie

Vláknina pro zdraví

Na konci devatenáctého století začaly moderní mlýny odstraňovat z pšeničného zrna otruby a klíček a – namísto do­savadní...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Crohnova choroba a mléko

Podle britských výzkumníků z londýnské fakulty medicíny je mléko rizikovou potravinou, která je nositelem baktérií (Mycobacterium...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie

Bio rajčata jsou menší, ale chutnější a zdravější

Vědci zjistili, že zatímco ekologicky pěstovaná rajčata vážila asi o 40 procent méně než konvenčně pěstovaná, měla bio...Rubrika: BIO | Typ článku: Články

Číst etikety se vyplácí

Číst etikety se vyplácí stále častěji. Mnohé potraviny se díky svým názvům, popiskám a reklamě tváří jako nejzdravější...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Jaké nádobí bychom měli používat?

Podařilo se vyvinout nádobí ze speciálních druhů oceli, které má mnoho vynikajících vlastností. Pokrmy při přípravě se jen...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články