Strava
Měl jsi dneska rýži?
Tento čínský pozdrav, který by se dal přirovnat k našemu „Jak se máš?" nám připomíná fakt, že pro Číňana je to, zda jedl...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyZvýšení cen rychlého občerstvení napomáhá zdraví
Dvacet let probíhající studie ukázala, že když ceny potravin rychlého občerstvení stoupají, lidé je konzumují méně....Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieStudenti v USA nejedí dostatek ovoce a zeleniny a jezdí s podnapilými řidiči
Celonárodní průzkum ukázala, že v USA jenom 22 % studentů konzumuje doporučené dávky ovoce a zeleniny - včetně 100 % ovocných...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieJezte u jednoho stolu – budete z toho mít prospěch!
Výsledky několika studií ukázaly, že společné stolování všech členů rodiny u večeře zvyšuje průměrnou spotřebu ovoce a...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieBiopotraviny - výstřelek bohatých?
Určitě jste už slyšeli o biopotravinách a možná jste dokonce nějaké už i jedli. Pokud si však myslíte, že biopotraviny jsou jen...Rubrika: BIO | Typ článku: ČlánkyMléčné souvislosti
Snad každý praktický lékař, který si trochu všímá souvislostí onemocnění se stravou, vám potvrdí, že mléko nedělá při...Rubrika: Mléko | Typ článku: ČlánkyMají umělá sladidla nějakou výživovou hodnotu?
Některá obsahují malé množství kilojoulů, ale jelikož jsou mnohem sladší než běžný cukr, použité množství a jeho...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékařeBílý cukr
Složky přirozených potravin jsou ve vzájemném harmonickém poměru. To je důležité při trávení, kdy se navzájem doplňují....Rubrika: Sladidla | Typ článku: Poradna výživyZdravé, nezdravé...
Prosím o informaci ohledně používání olivového oleje Extra Virgin. Je možné používat tento olej i na smažení nebo fritování?...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékařeDnešní průměrný Američan spořádá třikrát více sýrů než před čtyřiceti lety
Spotřební koše potravin dávají nahlédnout do změn chuťových návyků. Mezi lety 1970 a 2008 se například spotřeba sýrů...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie