Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

V současné době se často propagují nízkotučné mléčné výrobky. Doporučil byste jejich konzumaci?

Pokud se z potraviny odstraní tuk, pak proporcionálně vzroste procento kalorií obsažených v podobě bílkovin.Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Dá se nějak vyléčit dna a zabránit tvorbě ledvinových kamenů?

Strava s vysokým obsahem bílkovin obvykle obsahuje i hodně purinů, které se rozkládají na kyselinu močovou (nikoliv na močovinu)....Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře

Běžným následkem konzumování potravin s vysokým obsahem bílkovin jsou ledvinové kameny

Vápník, který se ztrácí při stravě s vysokým obsahem bílkovin, končí v moči - výsledkem je vysoká hladina vápníku v systému...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře

Potrava, která je vhodná pro krysy, nemusí nutně vyhovovat člověku…

V důsledku pokusů na zvířatech (z první poloviny dvacátého století) začaly být živočišné výrobky klasifikovány jako...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Dokáží rostlinné potraviny uspokojit potřebu bílkovin u člověka?

Mnozí vědci měřili schopnost rostlinných potravin uspokojit potřebu bílkovin u člověka - jejich poznatky jednoznačně prokázaly...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Z čeho se skládají bílkoviny a kde se berou?

Stavební bloky bílkovin se nazývají aminokyseliny. Různé kombinace dvaceti aminokyselin vytvářejí bílkoviny, které nalézáme u...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Jaká je role bílkovin ve výživě a kolik jich potřebujeme ze stravy přijmout?

Bílkoviny poskytují důležitý materiál k výstavbě a údržbě hormonů, enzymů, svalů a mnoha dalších tělesných tkání....Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Jak často se mají konzumovat vejce?

Podobně jako další živočišné potraviny by se měla vejce považovat za lahůdku, kterou je možné konzumovat pouze při...Rubrika: Vejce | Typ článku: Rady lékaře

Liší se nějak výživová hodnota různých druhů vajec?

Výživová hodnota vajec se liší jenom málo v závislosti na tom, zda se jedná o vejce od slepice, husy, krůty či želvy.Rubrika: Vejce | Typ článku: Poradna výživy

Co více prospívá zdraví – vaječný bílek nebo žloutek?

Když oddělíme vaječné bílky od žloutků, oddělíme tím vlastně bílkovinu, která se koncentruje v bílku, od tuku a cholesterolu...Rubrika: Vejce | Typ článku: Poradna výživy