Strava
![](/image.php?8142&0&t=1)
Jaké živiny kravské mléko neobsahuje a jaké naopak obsahuje?
Kravské mléko neobsahuje dostatečné množství vlákniny, kyseliny linolenové, železa, vitaminu B3 (niacinu) a vitaminu C k pokrytí...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?8382&0&t=1)
Polévky v sáčku
Dříve než do sebe nalijete další polévku v sáčku, tady jsou odpovědi na vaše nejčastější dotazy o glutamátu sodném.Rubrika: Stravování | Typ článku: Články![](/image.php?8140&0&t=1)
Jsou pro nás mléčné výrobky dobré?
Vědecké studie jasně ukazují, že mléčné výrobky způsobují jak dětem, tak dospělým závažné zdravotní potíže. Většina...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?8138&0&t=1)
Druhy laktobacilů, které se používají při výrobě jogurtu a acidofilního mléka, se v lidských střevech nemnoží
Zajímavým typem „folklóru" spojeného s mléčnými výrobky jsou údajně prospěšné zdravotní účinky jogurtu a acidofilního...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?8234&0&t=1)
Vybarvěte si mne do zdraví
„Klíčem k optimalizaci zdraví srdce je konzumace pestré škály druhů zeleniny," říká Melissa Ohlsonová, koordinátorka projektů...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?8134&0&t=1)
Jako dítě jsem byl jen krátce kojen a brzy jsem byl převeden na náhražky na bázi kravského mléka. Nese to s sebou nějaká rizika?
U malých dětí, pro které je plnotučné kravské mléko nebo odtučněné mléko hlavní součástí jídelníčku, se může rozvinout...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?8380&0&t=1)
Sýr - poněkud kyselý úsměv
V dnešní době je stále méně věcí svatých a nedotknutelných. Svoji aureolu ztrácejí nyní i sýry, užívané po dobu uplynulých...Rubrika: Mléko | Typ článku: Články![](/image.php?8132&0&t=1)
Zařadila jsem do své stravy nízkotučné mléčné výrobky. Udělala jsem dobře?
Jako odezvu na obavy z přítomnosti živočišných tuků, jež mají prokazatelnou souvislost se srdečním onemocněním, propaguje...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?8128&0&t=1)
Mléko je bohatým zdrojem vitaminu D, který pomáhá předcházet křivici. To je jistě důležitý argument na podporu jeho užívání, že?
Mlékárenský průmysl přidává do mléka vitamin D, což má pomáhat v předcházení křivice. Křivice je nemoc, pro kterou jsou...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?8378&0&t=1)
Kamut - prapůvodní obilí
Kamut je starodávným druhem pšenice, která nebyla dotčena moderními zemědělskými postupy, pro něž je charakteristické, že chuť...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Články