Strava

V současné době se často propagují nízkotučné mléčné výrobky. Doporučil byste jejich konzumaci?
Pokud se z potraviny odstraní tuk, pak proporcionálně vzroste procento kalorií obsažených v podobě bílkovin.Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře
Dá se nějak vyléčit dna a zabránit tvorbě ledvinových kamenů?
Strava s vysokým obsahem bílkovin obvykle obsahuje i hodně purinů, které se rozkládají na kyselinu močovou (nikoliv na močovinu)....Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře
Běžným následkem konzumování potravin s vysokým obsahem bílkovin jsou ledvinové kameny
Vápník, který se ztrácí při stravě s vysokým obsahem bílkovin, končí v moči - výsledkem je vysoká hladina vápníku v systému...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře
Potrava, která je vhodná pro krysy, nemusí nutně vyhovovat člověku…
V důsledku pokusů na zvířatech (z první poloviny dvacátého století) začaly být živočišné výrobky klasifikovány jako...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Dokáží rostlinné potraviny uspokojit potřebu bílkovin u člověka?
Mnozí vědci měřili schopnost rostlinných potravin uspokojit potřebu bílkovin u člověka - jejich poznatky jednoznačně prokázaly...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Z čeho se skládají bílkoviny a kde se berou?
Stavební bloky bílkovin se nazývají aminokyseliny. Různé kombinace dvaceti aminokyselin vytvářejí bílkoviny, které nalézáme u...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Jaká je role bílkovin ve výživě a kolik jich potřebujeme ze stravy přijmout?
Bílkoviny poskytují důležitý materiál k výstavbě a údržbě hormonů, enzymů, svalů a mnoha dalších tělesných tkání....Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Jak často se mají konzumovat vejce?
Podobně jako další živočišné potraviny by se měla vejce považovat za lahůdku, kterou je možné konzumovat pouze při...Rubrika: Vejce | Typ článku: Rady lékaře
Liší se nějak výživová hodnota různých druhů vajec?
Výživová hodnota vajec se liší jenom málo v závislosti na tom, zda se jedná o vejce od slepice, husy, krůty či želvy.Rubrika: Vejce | Typ článku: Poradna výživy
Co více prospívá zdraví – vaječný bílek nebo žloutek?
Když oddělíme vaječné bílky od žloutků, oddělíme tím vlastně bílkovinu, která se koncentruje v bílku, od tuku a cholesterolu...Rubrika: Vejce | Typ článku: Poradna výživy