Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Stravování

Jaká je optimální denní dávka soli?

Některá pozorování prováděná u živočichů člověku nejbližších, u vyšších primátů, ukázala, že jsou schopni bez...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Nedostatek živin přispívá k depresi

Je důležité, abychom přijímali vyváženou stravu, která obsahuje nejen živiny, které jsem již zmínil dříve, ale také dostatek...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdraví

Jakým způsobem vědci získávají poznatky o vztahu mezi výživou a zdravím?

Vztahy mezi výživou a zdravím můžeme získávat z různých typů souborů údajů: a) Shromáždíme údaje z různých zemí světa...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Souvisí stravování s rizikem vzniku deprese?

Stravování má výrazný vliv na metabolizmus, proto nás nepřekvapí souvislost mezi tím, co jíme, a rizikem vzniku deprese. Některé...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdraví

Můžeme dnes na základě vědeckých poznatků říct, jaké složky stravy přispívají ke zdraví a jaké složky stravy škodí, resp. jaká životospráva je optimální?

Ke svým závěrům jsem dospěl tak, že jsem nejprve prostudoval asi třicet tisíc zahraničních odborných publikací, článků v...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Výhody a rizika konzumace ryb

Někteří odborníci na výživu tvrdí, že prospěšné účinky stravy bohaté na nenasycené mastné kyseliny omega-3 převyšují u...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Jak by měl vypadat vyvážený způsob stravování?

Náš organismus dokáže bez větších problémů strávit jídlo skládající se ze tří nebo čtyř různých druhů přirozených...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Význam nenasycených mastných kyselin omega-3 v tucích v boji s depresí

Vědecké poznatky o mozku potvrzují, že nenasycené mastné kyseliny omega- 3, které se nacházejí v tucích, jsou významnou složkou...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdraví

Lze dosáhnout i v dnešní době optimálního zdraví?

Problémem dneška je kvantitativní nadvýživa, velký přebytek energie, tuků, bílkovin a soli. Za tento blahobyt platíme draze tím...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře

Když slyším všechny ty informace o škodlivých látkách v potravě, nemůžu si nepoložit otázku: Lze dnes vůbec ještě něco jíst?

Samozřejmě – začněme u ovoce; nabízí se nám hned několik druhů se svým typickým zbarvením, specifickou chutí i konzistencí....Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
|< < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > >|