Stravování
![](/image.php?10642&0&t=1)
Různé druhy přejídání
Tomáš Akvinský, jeden z největších středověkých filozofů, byl toho názoru, že přejídání neznamená pouze konzumování...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články![](/image.php?10622&0&t=1)
Skladování potravin
Výrobky z obilovin, zelenina i ovoce se uchovávají daleko snadněji než živočišné produkty. Fazole, hrách i čočka se bez...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články![](/image.php?10802&0&t=1)
Jaký je rozdíl mezi krupicí a normální moukou?
Chci se zeptat - mám velmi rád grahamové suchary z Kauflandu, které mají složení celozrnná pšeničná krupice (59 %), celozrnná...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?10310&0&t=1)
Jak mít se zdravou stravou úspěch u členů své rodiny
Než si člověk zvykne na nové chutě, zabere to trochu času. Pokud chcete změnit stravovací návyky členů vaší rodiny...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články![](/image.php?10308&0&t=1)
Slow Food se šíří i u nás
Hnutí Slow Food založil v roce 1986 italský novinář a gastronom Carlo Petrini jako odezvu na otevření nové pobočky nadnárodního...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články![](/image.php?9978&0&t=1)
Čtou zákazníci etikety na výrobcích?
Celonárodní výzkum (NHANES) ukázal, že pouze 61 % Američanů si zkontroluje výživové hodnoty výrobku uvedené na etiketě.Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie![](/image.php?9920&0&t=1)
Zvýšení cen rychlého občerstvení napomáhá zdraví
Dvacet let probíhající studie ukázala, že když ceny potravin rychlého občerstvení stoupají, lidé je konzumují méně....Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie![](/image.php?9896&0&t=1)
Studenti v USA nejedí dostatek ovoce a zeleniny a jezdí s podnapilými řidiči
Celonárodní průzkum ukázala, že v USA jenom 22 % studentů konzumuje doporučené dávky ovoce a zeleniny - včetně 100 % ovocných...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie![](/image.php?9894&0&t=1)
Jezte u jednoho stolu – budete z toho mít prospěch!
Výsledky několika studií ukázaly, že společné stolování všech členů rodiny u večeře zvyšuje průměrnou spotřebu ovoce a...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie![](/image.php?9790&0&t=1)
Dnešní průměrný Američan spořádá třikrát více sýrů než před čtyřiceti lety
Spotřební koše potravin dávají nahlédnout do změn chuťových návyků. Mezi lety 1970 a 2008 se například spotřeba sýrů...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie