Stravování

Může vám zaskočit nejen rybí kůstka
Přibližně 4 000 zdravých lidí se každý rok udusí v USA potravinami, které se zapříčí v jejich hrdle. Tento problém bývá...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře
Přejít na stravu tvořenou rostlinnými potravinami nemusí být lehké
I když vědecké poznatky jasně ukazují, že konzumace živočišných potravin může být pro naše zdraví škodlivá, naše...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Potrava k zamyšlení
Více než 72 milionů Američanů trpí obezitou, která zvyšuje rizika řady civilizačních onemocnění. Miliony lidí se pokoušejí...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Jaké potraviny jsou z pohledu zdravé výživy pro člověka nejproblematičtější?
Mezi tyto potraviny patří tmavé maso, drůbež, vejce, ryby, sýry, mléko, oleje, bílá rýže, rafinovaná mouka, konzervované...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Kniha McDougallův plán vám pomůže na cestě ke zdraví
Naše společnost se orientuje na nemoc a léčbu místo na zdraví a vyléčení. Chceme-li se i za takových podmínek těšit dobrému...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Potravinářský průmysl si kupuje prostor i v lékařských časopisech
Potravinářský průmysl je tak mocný, že si může pod rouškou prospěšných rad z oblasti výživy koupit dokonce i reklamní prostor...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Jaký je váš názor na uzeniny?
Uzeniny představují vrchol dokonalosti v tom, jak poškozovat lidské zdraví. Maso obsahuje saturované tuky a cholesterol, čili to, co...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Které druhy masa jsou ke konzumaci vhodnější?
Maso je největším zdrojem živočišných tuků v naší stravě. Co do obsahu energie se maso v průměru skládá, řekněme ze dvou...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Konzumace ryb - chybí povinná kontrola
Doktor Craig poukazuje na vážnou obavu ohledně bezpečnosti konzumace ryb. Souvisí s tím, že v USA neexistuje žádný povinný...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře
Může jídlo, které jíme, přímo způsobovat různá onemocnění?
V dnešní společnosti se stále více lidí stravuje mimo domov. V restauracích či jídelnách se potraviny vaří, pečou, smaží...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře