Hlavní chody
Burgry z pšeničného bulguru
cibule 1 větší, olej slunečnicový 1 pl, solčanka 1,5 čl, pšeničný bulgur 1,5 š (1 š = 1,4 dl), voda 4 š, kmín drcený 1 čl...Rubrika: Náhražky masa | Typ článku: ReceptyČervená čočka s květákem (se špaldovým bulgurem)
voda 8–9 š (1 š = 1,4 dl), květák na růžičky 750 g, solčanka 2 čl, bazalka čl, dobromysl špetka, saturejka 1/3 čl, červená...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyKvěták s kuskusem
cibule nakrájená š (1 š = 2 dl), olej slunečnicový 1 pl, voda 3 š, květák rozebraný na malé růžičky 350 g, solčanka 3 čl...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyFazole na uherský způsob s jáhlami
fazole 3 š (1 š = 2 dl), voda 10 š, bobkový list 2 ks, sůl 1 čl, solčanka 2 čl, mrkev menší 4 ks, olej 1 pl, cibule velká 1 ks...Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: ReceptyBarevné jáhloto
Jáhly (1 š) po promytí v horké vodě a okapání osmahneme na sucho. Když jsou jáhly horké, zalijeme je vodou (2 š) a ochutíme...Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: ReceptySójové maso
Používáme jen výjimečně, jde o „rafinovanou“ potravinu, která se zdravou sójou už nemá mnoho společného. Zapomeňte na...Rubrika: Jídla z tofu a sóji | Typ článku: ReceptyGemerská zadělávaná zelenina se salátem
cibulka zelená 3 ks, salát hlávkový 1 kg, voda 1 litr, brambory 1 kg, solčanka 1 pl, sůl 1 čl, sójové mléko sušené 4 pl, voda 1...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyTofu po římsku
cibule větší 1 ks, olej 1 pl, mražená zelenina, (kořen. zelenina a hrášek) asi 200 g, bobkový list 2 ks, bazalka 1/2 čl, mletá...Rubrika: Jídla z tofu a sóji | Typ článku: ReceptyŠpenátová náplň do závinu
500 g listů špenátu ( mangoldu, listů ředkviček) spaříme a trochu překrájíme (nemixovat). Na 1 pl olivového oleje a 1 pl vody...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyHašé Mungo
mungo fazole 3 š, voda 1,2 lit, saturejka čl, kmín drcený 1 čl, solčanka 1,5 čl, mrkev 5 ks (střední), cibule velká 2 ks, rajčata...Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty