Potraviny
![](/image.php?3400&0&t=1)
Celer
Celer bulvovitý, jinak zvaný miřík, je oblíbenou aromatickou zeleninou. Dostal se k nám již v raném středověku z Itálie. V...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3394&0&t=1)
Mořská řasa iziki podporuje krásu vlasů
Iziki jsou provázkovité černé řasy rostoucí na ponořených skalách pacifického pobřeží Japonska. Pro svůj růst potřebují...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3392&0&t=1)
Rýže
Rýže patří do rodu jednoděložných rostlin z čeledi lipnicovitých. Je jí známo asi dvacet druhů. Rýže je stará kulturní...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3036&0&t=1)
Pór
Je to velmi stará zelenina. Císař Nero ji doporučoval vojákům, protože věřil, že ovlivňuje chrabrost. Pór pochází z Přední...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3042&0&t=1)
Fazole
Patří do rodu dvouděložných rostlin z čeledi bobovitých, je známo asi 150 druhů, lišících se tvarem, velikostí a barvou. Takže...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3220&0&t=1)
Cizrna
Je známá také pod názvem římský hrách. Jedná se o jednoletou rostlinu z čeledi bobovitých. Má ráda teplo a dobře snáší...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3166&0&t=1)
Červená čočka
Jedná se o druh čočky, která se prodává slupky zbavená a která je uvnitř spíše než červená oranžová. Je velice rychle...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3162&0&t=1)
Wakame čistí krev
Wakame je dlouhá řasa s temně zelenými listy, rostoucí nepatrně hlouběji než iziki v okolí japonského ostrova Hokkaidó. Daří se...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3150&0&t=1)
Ječmen
Ječmen je znám asi tři tisíce let. Na čínské keramice z roku 1 520 př n.l. byly malba znázorňující konec hladomoru tím, že...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3142&0&t=1)
Máta
Vytrvalá až 90 cm vysoká bylina se čtyřhranným stonkem. Listy jsou vstřícné, vejčité na okrajích pilovité. Květy jsou velice...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články