Potraviny
![](/image.php?1510&0&t=1)
Sójové výrobky snižují riziko úmrtí
Japonská studie ukázala, že strava bohatá na sójové výrobky a rybí olej přináší prospěšné účinky pro zdraví. Ve studii...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie![](/image.php?2704&0&t=1)
Tofu
Tofu patří mezi mnohoúčelovou potravinu. V Asii byla používána již před 2000 lety. Způsob výroby objevili buddhističtí mniši....Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?2696&0&t=1)
Ananas
Ananasové plantáže najdeme ve všech tropických oblastech zeměkoule. Má velice chutné plodenství s vysokým obsahem vitamínu B1 a...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?2692&0&t=1)
Petržel
Petržel pěstovali už staří Římané. Je to dvouletá rostlina z čeledi miříkovitých. Pochází z vyšších poloh Středomoří...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?2658&0&t=1)
Skořice
Skořice je stále zelený strom dosahující výšky 6-9 m. Roste na Srí Lance, Seychelských ostrovech, Jávě a v Brazílii. Má silnou...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?2652&0&t=1)
Adzuki
Jsou to malé červenočerné fazole, v průměru mají asi 5 mm a na jedné straně je bílá čárka. Mají oříškovou chuť. Jsou...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?2642&0&t=1)
Tykev, dýně
Obsahuje velkou skupinu tykví s nejrozmanitějšími plody - od okrasných malých tykviček až po obří tykve. Pochází z Peru a je...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?2600&0&t=1)
Sója
Sójové výrobky se mohou zdát exotické nebo zvláštní. Ve vaší zdravější stravě však mohou hrát skutečně důležitou roli....Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?2584&0&t=1)
Kadeřávek
Kadeřávek je velmi blízkým příbuzným kapusty. Pěstoval se už od starověku, zejména ve Středomoří, v Čechách se mu říkalo...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3410&0&t=1)
Mandarinka
Mandarinkovník je strom malého vzrůstu s úzkými listy, na nichž jsou žlázky obsahující vonné silice. Květy, tak jako u všech...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie