Potraviny

Také máte rádi sýry?
Vědecký výzkum z nedávné doby ukázal, že sýry jsou hlavním zdrojem saturovaných tuků (tedy těch tuků, které mají tu nepěknou...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie
AHA: Sója snižuje cholesterol
Americká kardiologická společnost (AHA) uvedla, že lidé, kteří mají vysoký cholesterol, by měli denně konzumovat 25 až 50 gramů...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie
Kravské mléko zvyšuje u některých dětí riziko vzniku cukrovky
Kontroverzní možnost souvislosti mezi pitím kravského mléka během raného dětství a rizikem vzniku cukrovky opět nabyla...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie
Kravské mléko zvyšuje riziko vzniku juvenilní cukrovky
Tým finských vědců v dlouhodobé studii zjistil, že děti, u jejichž sourozence se vyskytla cukrovka, měly později v životě až...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie
Mléko a zmrzlina přispívají k rakovině prostaty
U 20 885 mužů, účastníků jedenáct let trvající studie zdravotního stavu lékařů, byla zjištěna souvislost mezi konzumací...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie
Sója pomáhá srdci
Vědecký tým z Lékařské fakulty Wake Forest University v Severní Karolíně v nové studii zjistil, že ti lidé, kteří konzumovali...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie
Mléko, mléčné produkty, oleje a rakovina prostaty
Lékařská fakulta Athénské univerzity ve studii, která zahrnovala 320 pacientů s potvrzenou rakovinou prostaty a 246 kontrolních...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie
Konzumace ořechů snižuje riziko nemocí srdce u žen
Časté jedení ořechů - v celkovém množství převyšujícím 150 gramů týdně - snižuje riziko výskytu srdečního záchvatu...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Studie
Mají Kaliforňané místo mozku tofu?
Vysoká spotřeba potravin na bázi sóji, např. tofu, se pokládá za ochranný faktor proti vzniku rakoviny. Kalifornští výzkumníci...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie