Potraviny

Žádné mléko do čaje!
Němečtí vědci z berlínské univerzitní nemocnice prokázali, že přidávání mléka do (černého) čaje neguje jeho pozitivní...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie
Ořechy jako součást optimálního jídelníčku
V metaanalýze 61 intervenčních studií, které zkoumaly účinky konzumace celé řady ořechů na zdraví srdce, vědci zjistili, že...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Studie
Chřestová sezóna je v plném proudu, zařaďte zdravý chřest do svého jídelníčku
Kdo to ještě nestačil zaznamenat, tak letošní chřestová sezóna je v plném proudu. Mezi velmi oblíbený se v posledních letech...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Články
Skořice pomáhá při cukrovce
Skořice je známá už celá staletí – jako koření i pro své zdravotní účinky. Staří Egypťané ji používali při...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články
Vejce pro našince
Podle zprávy American Egg Board se v roce 2014 v USA „více než zdvojnásobil nárůst tržeb oproti roku 2013 a USDA poukazuje na...Rubrika: Vejce | Typ článku: Články
Ořechy a jejich přínos pro lidské zdraví
Co do velikosti jsou ořechy sice malé, ale co do přínosu pro lidské zdraví významné a zasluhují si naši pozornost.Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Články
Inspirace pro výběr zdravých tuků
Ořechy a semena jezte denně, jedná se o nejlepší zdroje tuků na této planetě.Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Články
Peckoviny, kamarád srdce
Broskve, švestky a nektarinky podle nových výzkumů chrání před komplikacemi provázejícími obezitu, jako jsou cukrovka a srdeční...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Studie
Pokud mléčné výrobky, pak jedině nízkotučné
V dosud největší studii, která sledovala souvislost mezi konzumací mléčných výrobků s různým obsahem tuku a rizikem cévní...Rubrika: Ostatní potraviny | Typ článku: Články
Stévie má zelenou
Stévie pochází z pralesů jižní Ameriky, kde ji objevili místní Indiáni a jejími lístky si sladili nápoje či jídlo. Používali...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Články