Potraviny
Slunečnice – nejen pro ptactvo
Slunečnice není jen pro sýkorky na zimu. I my přece máme nárok na zdravou pochoutku! Nad úšklebek se klidně povznesu. Chápu ho...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: ČlánkyOregano chrání před radiací
Dobromysl je bylina tak bohatá na antioxidanty, že se vědci rozhodli vyzkoušet, zda dokáže snížit negativní účinky radiace na DNA...Rubrika: Bylinky | Typ článku: ČlánkyCelozrnné výrobky vs. celá zrna
Když jíte zrno nezpracované (i když vše důkladně sežvýkáte), kousky celých semen a zrn se dostanou společně se škrobem až do...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Přírodní léčbaMáta peprná pomáhá při kolonoskopii
Ukázalo se, že požití osmi kapek éterického oleje z máty peprné čtyři hodiny před kolonoskopií výrazně redukuje křeče...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčbaTsampa, tradiční tibetský pokrm v české kuchyni
Tsampa je tradiční tibetský pokrm s tisíciletou historií, který se vyrábí namletím praženého ječmene a vyznačuje se jemnou...Rubrika: Obilniny | Typ článku: ČlánkyČtvrt lžičky kurkumy denně do jídla – i u nás?
Vědci z Andersonova centra pro výzkum rakoviny v Texasu zkoumali účinky kurkumy in vitro proti sedmi různým lidským rakovinným...Rubrika: Bylinky | Typ článku: StudieSelektivně proti rakovině
Rozličné druhy zeleniny mohou být prostředkem, jak předcházet různým druhům rakoviny – někdy dokonce v jednom a témže orgánu.Rubrika: Zelenina | Typ článku: StudieRostlinné tuky jsou nejlepší
Začátkem června 2016 byla publikována dosud nejrozsáhlejší epidemiologická studie, která zkoumala vliv konzumace různých druhů...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: StudieMeruňky – na krev a proti stárnutí
Řekli byste, že pocházejí z Číny? Ani mi to nepřijde, považuji je za domácí. Meruňka je sice peckovice, ale není to žádná...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieKurkuma, královna koření?
Dám vám jednoduchou radu: když vybíráte zdravé potraviny, používejte své smysly. K pestrobarevným plodům vystaveným v...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články