Potraviny
Kamut - má více minerálů než ostatní obilí a přijatelnější lepek
Kamut je něco jako šlechtic mezi pšenicí. Je však lépe stravitelný. Dokonce i jeho lepek je «hodný». Ne že bych si troufla říci...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieKaki - čistí střeva, hojí sliznice
Kaki gurma nebo churma jsou krásně oranžové koule. Připomínají pěkně vybarvená rajčata. Je to ovoce pro trpělivé lidi. Když si...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieKadeřávek - odolný zdroj vitaminů, pro lepší vzhled
Kadeřávek je taková naondulovaná kapusta. Není to ale žádná rozmazlená rostlina – vydrží přes zimu na záhonu, takže si...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieJečmen - doplňuje minerály, posiluje nervy, pomáhá játrům
„Hrách a kroupy, to je hloupý, to my máme každý den…“ posteskl si kdosi v již zmiňované lidové písničce. Možná mu to...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieJahody - rostlinné antibiotikum, proti dně a revmatismu
V pohádce O dvanácti měsíčkách zlá macecha vyslala Marušku pro jahody v zimě. Jasně, sledovala jediný cíl – zbavit se...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieJáhly - minerály a vitaminy, i pro bezlepkovou dietu
Dali byste si škubánky, ale z nějakého důvodu nemůžete nebo nechcete použít brambory? Udělejte si jáhlové škubánky. Jak název...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieJablko, vyčistí tělo, dodá vitaminy
Jablko si může dovolit snad každý. Obsahuje pektiny, tedy vlákninu, která výborně čistí střeva. Poskytne nám služby jako...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieChřest - jako afrodiziakum, i na očistu ledvin
Když se řekne chřest, jako by se ozvalo: afrodiziakum. Snad proto, že chřest čili špargl je bohatý na vitamin E, který leccos...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieChia - semínka plná minerálů i omega 3
Čti čija. Semínka šalvěje hispánské se stávají celosvětovým hitem. To pro svůj obsah hodnotných živin i pro to, že mají...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: EncyklopedieHřebíček - pro zuby i proti migréně
Hřebíček používáme k ochucení máku nebo do povidel či do perníku. Nedovedeme si bez něj představit svařené víno.Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie