Potraviny
Zelená síla pro budoucnost
Měla babička pravdu, když nás nutila jíst každý den něco zeleného? Zelená listová je doslova zlatým dolem živin a fytolátek....Rubrika: Zelenina | Typ článku: ČlánkyNechci-li konzumovat „klasický“ cukr, ale chci se vyhnout umělým sladidlům, jaké alternativy můžu využít?
Med, javorový sirup, nerafinovaný hnědý cukr, sladké druhy ovoce, třtinovou melasu, ječmenný slad, jablečné a jiné ovocné...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Rady lékařeSkořice dražší nad zlato
Ve starověku byla skořice drahocennější než zlato a považována za vhodný dar pro panovníky. Plinius st. ocenil v 1. st. n. l....Rubrika: Bylinky | Typ článku: ČlánkyTymián, nejen do rajské omáčky
To jsem takhle čekala v Chorvatsku v Primoštenu u osla (tam si lidé dávají sraz asi jako v Praze „u koně“) a najednou mě přímo...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieSnížením glykotoxinu k prevenci Alzheimerovy choroby
Každý z nás má zhruba 9,6 miliard kilometrů DNA. Jak naše tělo toto množství organizuje, aby zabránilo zamotání? Existují...Rubrika: Bylinky | Typ článku: ČlánkyHřebíček, pro zuby i proti migréně
Hřebíček používáme k ochucení máku nebo do povidel či do perníku.Rubrika: Bylinky | Typ článku: ČlánkyJezte ořechy, prodloužíte si život
Někdy se zdá, že dny nejsou dost dlouhé na to, abychom všechno stihli. Co kdybychom se přestali snažit prodloužit své dny a místo...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: ČlánkyCeler: při dně a revmatismu
Celer – to není jen zelenina, na kterou si vzpomeneme, až když chceme udělat svíčkovou nebo když na Vánoce chystáme bramborový...Rubrika: Zelenina | Typ článku: ČlánkyKokosový tuk není hlavním viníkem
Mnohé organizace dnes varují před konzumací kokosového tuku. Kokosový tuk má však na svědomí pouze zlomek spotřeby nasycených...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Rady lékařeBobuloviny pro lepší paměť
Data ze studie o zdravotních sestrách zkoumající stravu a zdraví šestnácti tisíc žen, a to již od osmdesátých let minulého...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Studie