Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rubriky

Zelná hnízda

cibule 2 ks, česnek 5 stroužků, petrželka svazku, olej 2 pl, kapie 1 ks, slunečnicová semínka nahrubo umixovaná 100 g, francouzské...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Najdeme mezi biopotravinami některé typu „light'?

Na českém trhu výrobky typu „light" mezi biopotravinami nenajdeme. Takto označené potraviny mají zpravidla uměle snížený obsah...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Plněné žampióny na cibulové rýži

1-2 velké cibule nakrájené na kostičky necháme zesklovatět na 1 pl olivového oleje a 1 pl vody, přidáme 200 g rýže natural, 1/2...Rubrika: Jídla z hub | Typ článku: Recepty

Jak je to s vitaminy a minerálními látkami ve stravě?

O máločem je obyvatelstvo tak pevně přesvědčeno jako o tom, že pro zajištění zdraví potřebujeme dostatek vitaminů. Když byla...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Jsou biopotraviny zdravější?

V rámci České republiky to nelze jednoznačně tvrdit, neboť ještě nebylo provedeno dostatečné množství komplexních studii...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Kdy se deprese stává skutečným nebezpečím?

Depresi lze charakterizovat jako pocit smutku, melancholie, méněcennosti, nechuti do života, často doprovázený únavou, ztrátou chuti...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: Rady lékaře

Netradiční zapékané brambory se zeleninou

Napařený tuřín 350–400 g (můžeme nahradit jinou zeleninou – např. celerem nebo tykví) nastrouháme na slzičky a uložíme...Rubrika: Jídla z brambor | Typ článku: Recepty

Mají bioprodukty více vitaminů a minerálních látek?

Ano, z výsledků srovnávacích výzkumů kvality biopotravin a konvenčních potravin vyplývá, že bioprodukty mají více vitaminů a...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Mohou zpracovatelé bioproduktů vyrábět i konvenční potraviny?

Mohou. Zpracovatelé bioproduktů a zároveň konvenčních produktů (neboli výrobci biopotravin a konvenčních potravin) však musí...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Zapékaný květák

Z 1 pl olivového oleje a 1 vrchovaté pl CZ mouky připravíme jíšku, do které postupně přidáme 300 ml sójového mléka.Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty