Rubriky

Kedlubnové karbanátky
olej 2 pl, velké nakrájené cibule 2 ks, jemně nastrouhaná kedlubna 700 g, saturejka 1 čl, mletý kmín 1 čl, bazalka 1 čl, solčanka...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty
Mohou značku BIO dostat produkty z pole, které leží v blízkosti např. dálnice, jaderné elektrárny, skládky nebo spalovny odpadů?
Prakticky to není možné. V případě potenciálního rizika kontaminace produkce jsou odebírány vzorky na laboratorní analýzy....Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy
Moravská zelňačka
Ve vodě uvaříme zvlášť kyselé zelí i s lákem a brambory na loupačku. Zelnou polévku zahustíme celozrnnou moukou rozkvedlanou...Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty
Co přesně znamená, když je u loga BIO nápis „Produkt přechodného období“?
Znamená to, že podnik nebo producent takto označené potraviny ještě nesplnil základní podmínku pro minimální dobu hospodaření...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy
Pokud jde o schopnost se učit – rostlinný tuk je lepší než živočišný
Informace o jedinečnosti kojení je jistě důležitá především pro nastávající matky. Zdá se, že, vhodný druh tuku je potřebný...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: Poradna výživy
Objevil se již někdy v ČR případ falešného použití značky BIO?
Falešné nebo neoprávněné použití značky BIO se v ČR již objevilo a může se znovu objevit. Ministerstvo zemědělství ČR...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy
Proč způsobuje kouření rakovinu plic?
Dýchací cesty jsou vystlány miliony drobných jemných vlásků, kterým se říká cilia. Tato cilia fungují jako malinká košťata...Rubrika: Kouření | Typ článku: Rady lékaře
Dušená cibule se slunečnicí
olivový olej, cibule 600 g, slunečnicová semínka 100 g (9–10 pl), droždí lahůdkové 5 pl, sůl 1 čl, citron 1 ksRubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty
Polévka z fazolových lusků
1 velkou cibuli nakrájenou na kostičky podusíme na lžíci olivového oleje se lžící vody, pak přidáme lžíci sladké papriky, 100...Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty
Jaké rozeznáváme druhy tuků?
Správná otázka by měla znít: Jaké rozeznáváme lipidy? Tuky totiž patří do širší kategorie látek nazývané lipidy. Z nich má...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy