Stravování
Jaká je vaše „vstupní zelenina“?
Ať už chcete zhubnout, cítit se lépe nebo předcházet nemocem, jedna zdravotní rada vám pomůže – jezte více zeleniny. Dobře...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyPotraviny nám všelicos vyprávějí
Zvuk, který vydávají potraviny při kousání, je pro nás možná stejně důležitý jako chuť, vůně a vzhled. Vědci na University...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieChcete žít déle? Nepřecpávejte se!
Již dříve bylo ukázáno, že snížení příjmu kalorií za současného zajištění dostatku živin vede k prodloužení života.Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieSynergie z rajské zahrady, nebo výživový „superslepenec“?
Jistě jste již zvažovali, zda sáhnout po vitaminových doplňcích nebo „zázračných“ preparátech a výtažcích.Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkyZměňte jídlo – a změníte svět
Pěstování, balení, převoz a příprava potravin má obrovský dopad na Zemi, na které žijeme.Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkyKuskus: rychle zasytí
Tohle tak trochu legrační slovo neoznačuje část celku ani nějakou zábavu. Kuskus – to může být i vačnatec v pěkném kožíšku...Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkyČíst etikety se vyplácí
Číst etikety se vyplácí stále častěji. Mnohé potraviny se díky svým názvům, popiskám a reklamě tváří jako nejzdravější...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyJaké nádobí bychom měli používat?
Podařilo se vyvinout nádobí ze speciálních druhů oceli, které má mnoho vynikajících vlastností. Pokrmy při přípravě se jen...Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkyZahušťování polévek a omáček
Z kukuřičného škrobu a malého množství vody (obvykle čtvrt až půl šálku) vytvořte řídkou pastu. Jedna až tři polévkové...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyCo se děje, když polykáme?
„Nevím, co se mnou je, ale necítím se dobře," řekla mi Margarert Masonová. „Problémy začaly, když jsem před rokem změnila...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články