Stravování

Důležitost pravidelnosti v jídle
Britský výzkum zahrnující 1768 účastníků zkoumal vliv pravidelného stravování na zdraví.Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Snížení spotřeby cukru vede ke zvýšení HDL cholesterolu
Cukr, cukr, cukr – tak mnozí z nás si rádi pochutnají na něčem sladkém. Vysoká spotřeba limonád, ovocných džusů a slazených...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Rozhodující jsou celkové stravovací návyky
Švédští vědci analyzovali stravovací návyky 25 tisíc dospělých, kteří netrpěli cukrovkou, kardiovaskulárním onemocněním ani...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Obědváte v práci?
Věděli jste, že průměrný kancelářský stůl obsahuje až 400krát více bakterií než sedátko na toaletě?Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Jaká je vaše „vstupní zelenina“?
Ať už chcete zhubnout, cítit se lépe nebo předcházet nemocem, jedna zdravotní rada vám pomůže – jezte více zeleniny. Dobře...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Potraviny nám všelicos vyprávějí
Zvuk, který vydávají potraviny při kousání, je pro nás možná stejně důležitý jako chuť, vůně a vzhled. Vědci na University...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Chcete žít déle? Nepřecpávejte se!
Již dříve bylo ukázáno, že snížení příjmu kalorií za současného zajištění dostatku živin vede k prodloužení života.Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Synergie z rajské zahrady, nebo výživový „superslepenec“?
Jistě jste již zvažovali, zda sáhnout po vitaminových doplňcích nebo „zázračných“ preparátech a výtažcích.Rubrika: Stravování | Typ článku: Články
Změňte jídlo – a změníte svět
Pěstování, balení, převoz a příprava potravin má obrovský dopad na Zemi, na které žijeme.Rubrika: Stravování | Typ článku: Články
Kuskus: rychle zasytí
Tohle tak trochu legrační slovo neoznačuje část celku ani nějakou zábavu. Kuskus – to může být i vačnatec v pěkném kožíšku...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články