Výživová poradna
Sůl - jenom v pohádce?
Lidé žijící v rozvinutých zemích světa konzumují 10-20krát více soli než organismus potřebuje. Výsledkem je hypertenze neboli...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyJe to bezpečné
Bývávalo, že jídlo na našem stole bylo tím, čím bylo. Rajče bylo rajčetem - přirozeně vyrostlým produktem semene, půdy, slunce...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyOptimální strava
Definovat stravu, která zabraňuje vzniku chorob, je o mnoho jednodušší, než si možná myslíte. Protože na celém světě existují...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyOvoce a zelenina, brambory
Ovoce a zelenina mají téměř zcela stejné přednosti jako obiloviny, resp. zrniny. Neobsahují cholesterol. Obsahují minimum...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyCelozrnné potraviny
Obilné zrno je uzavřeno v těžko poživatelné slupce. Aby bylo toto zrno možno jíst, tak již od nepaměti člověk používal...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyObilné tyčinky pod palbou kritiky
Testování osmnácti ve Velké Británii populárních obilných tyčinek ukázalo, že všechny obsahovaly velká množství nasycených...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: StudieSpeciální margarín lepší než máslo
Máslo nebo margarín? Tato otázka trápí některé konzumenty jedlých tuků, kterým bylo nejprve řečeno, že odpovědí je margarín...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: StudieNamáčená rýže (natural) hodnotnější
Levnou a jednoduchou metodou, jak zvýšit výživovou hodnotu (neloupané) rýže, může být její namáčení do vody. Vědci namáčeli...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie