Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Výživová poradna

Jak dále s vlákninou?

Téma vlákniny je jedním z posledních výživářských hitů. Lidé si již začínají uvědomovat, že nedostatek vlákniny ve stravě...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Národ požitkářů

Náročné je však pro naši kapsu i pojídání sladkostí. Neměli bychom však jíst minimálně pětkrát denně? To možná platí pro...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Utrpení z nadbytku

Základem jídelníčku většiny lidí jsou v hospodářsky vyspělých zemích produkty živočišného původu; výsledkem je utrpení z...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Sůl - jenom v pohádce?

Lidé žijící v rozvinutých zemích světa konzumují 10-20krát více soli než organismus potřebuje. Výsledkem je hypertenze neboli...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Je to bezpečné

Bývávalo, že jídlo na našem stole bylo tím, čím bylo. Rajče bylo rajčetem - přirozeně vyrostlým produktem semene, půdy, slunce...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Optimální strava

Definovat stravu, která zabraňuje vzniku chorob, je o mnoho jednodušší, než si možná myslíte. Protože na celém světě existují...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Ovoce a zelenina, brambory

Ovoce a zelenina mají téměř zcela stejné přednosti jako obiloviny, resp. zrniny. Neobsahují cholesterol. Obsahují minimum...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Celozrnné potraviny

Obilné zrno je uzavřeno v těžko poživatelné slupce. Aby bylo toto zrno možno jíst, tak již od nepaměti člověk používal...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Obilné tyčinky pod palbou kritiky

Testování osmnácti ve Velké Británii populárních obilných tyčinek ukázalo, že všechny obsahovaly velká množství nasycených...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Speciální margarín lepší než máslo

Máslo nebo margarín? Tato otázka trápí některé konzumenty jedlých tuků, kterým bylo nejprve řečeno, že odpovědí je margarín...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie