Výživová poradna
![](/image.php?3060&0&t=1)
Jak dále s vlákninou?
Téma vlákniny je jedním z posledních výživářských hitů. Lidé si již začínají uvědomovat, že nedostatek vlákniny ve stravě...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?2550&0&t=1)
Národ požitkářů
Náročné je však pro naši kapsu i pojídání sladkostí. Neměli bychom však jíst minimálně pětkrát denně? To možná platí pro...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?2480&0&t=1)
Utrpení z nadbytku
Základem jídelníčku většiny lidí jsou v hospodářsky vyspělých zemích produkty živočišného původu; výsledkem je utrpení z...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?2454&0&t=1)
Sůl - jenom v pohádce?
Lidé žijící v rozvinutých zemích světa konzumují 10-20krát více soli než organismus potřebuje. Výsledkem je hypertenze neboli...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?2304&0&t=1)
Je to bezpečné
Bývávalo, že jídlo na našem stole bylo tím, čím bylo. Rajče bylo rajčetem - přirozeně vyrostlým produktem semene, půdy, slunce...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?2206&0&t=1)
Optimální strava
Definovat stravu, která zabraňuje vzniku chorob, je o mnoho jednodušší, než si možná myslíte. Protože na celém světě existují...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?2180&0&t=1)
Ovoce a zelenina, brambory
Ovoce a zelenina mají téměř zcela stejné přednosti jako obiloviny, resp. zrniny. Neobsahují cholesterol. Obsahují minimum...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?2150&0&t=1)
Celozrnné potraviny
Obilné zrno je uzavřeno v těžko poživatelné slupce. Aby bylo toto zrno možno jíst, tak již od nepaměti člověk používal...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?646&0&t=1)
Obilné tyčinky pod palbou kritiky
Testování osmnácti ve Velké Británii populárních obilných tyčinek ukázalo, že všechny obsahovaly velká množství nasycených...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie![](/image.php?580&0&t=1)
Speciální margarín lepší než máslo
Máslo nebo margarín? Tato otázka trápí některé konzumenty jedlých tuků, kterým bylo nejprve řečeno, že odpovědí je margarín...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie