Výživová poradna
![](/image.php?21154&0&t=1)
Které jsou nejlepší zdroje vlákniny?
Americká lékařská asociace zveřejnila shrnutí potravin bohatých na vlákninu, které uvádí celou řadu nerafinovaných rostlinných...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?21156&0&t=1)
Vysoký glykemický index
Když podáte lidem dva druhy jídel, které jsou stejné, co se týká kalorií, výživové hodnoty a chuti, ale jedno má vysokou...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?21158&0&t=1)
Efekt svatozáře
Když lidé dostanou energeticky úsporné pračky, mají tendenci začít víc prát, a tím anulovat úspory energie. Podobně může...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?21137&0&t=1)
Fazole za všechny peníze
Sójové boby jsou vnímány jako zdravá potravina, která chrání své pravidelné konzumenty před srdečními chorobami. Ale je sója...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie![](/image.php?21129&0&t=1)
Mikrobiální já o hladu?
Zajímavá studie dokázala, že když jíte zrno nezpracované (i když všechno důkladně žvýkáte), kousky celých semen a zrn...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie![](/image.php?21117&0&t=1)
Pozor na kyseliny!
Důvodem, proč jsou živočišné bílkoviny škodlivé pro funkčnost ledvin, je to, že obecně vytvářejí více kyselin. Mívají...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?20286&0&t=1)
Není fruktóza jako fruktóza
Existuje nějaká úroveň konzumace fruktózy, která je škodlivá, i když se tak děje v přirozené podobě? Podle všeho tomu tak...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie![](/image.php?20326&0&t=1)
Přínosy quinoi při snižování triglyceridů
Zhruba 90 % světových kalorií je poskytováno méně než 1 % ze čtvrt milionu známých jedlých rostlin. Mezi tři nejvýznamnější...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Přírodní léčba![](/image.php?20324&0&t=1)
Ananas čistí a pomáhá
V dobách, kdy jsme žili za železnou oponou, to bylo něco luxusního, jíst ananasový kompot nebo pít ananasový džus.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?20136&0&t=1)
Mixování vs. lisování
Pokud máte rádi ovoce v tekutém stavu, je lepší je mixovat než z něj lisovat šťávu. Při lisování totiž z ovoce odstraníte...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy