Výživová poradna
![](/image.php?8666&0&t=1)
Po přechodu na nízkotučnou stravu jsem zaznamenala suchou pokožku…
Občas dochází u některých lidí k tomu, že se jejich pokožka, vzhledem k velmi nízkému obsahu tuků a olejů ve stravě, stává...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?8662&0&t=1)
Přečetla jsem si vaši knihu a kompletně změnila svůj jídelníček. Jak je možné, že mám průjem?
Průjem anebo velké vodnaté stolice mohou být dočasnou reakcí na náhlé zařazení potravin s vysokým obsahem sacharidů a vlákniny;...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?8660&0&t=1)
Co se dá dělat, trpím-li zácpou? Snažím se jíst zdravě!
Zácpa je něco, co bychom na stravě s vysokým obsahem vlákniny jistě neočekávali. Když však zůstane ve vaší stravě byť i...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?8658&0&t=1)
Pokud do své stravy zařadíte otruby, můžete často počítat s plynatostí a žaludečními křečemi
Křeče mohou být někdy důsledkem přítomnosti velkého množství vlákniny ve střevech, která nejsou zvyklá na takové množství...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?8656&0&t=1)
Byla jsem na rekondičním pobytu. Servírovali nám také luštěniny a já měla s jejich trávením problémy…
Během prvních dvou týdnů přechodu na zdravou stravu se běžně vyskytuje plynatost. Ta postupně ustupuje, jak se mění bakteriální...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?8654&0&t=1)
Mám se něčeho obávat při přechodu na zdravou stravu?
Když změníte jídelníček a zahrnete do něj některé úplně nové potraviny anebo začnete konzumovat větší množství určité...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?8652&0&t=1)
Co můžu očekávat, když změním svůj jídelníček směrem k rostlinné stravě?
Když změníte svůj jídelníček, dochází k řadě změn i ve fungování vašeho těla. Můžete zaznamenat zpočátku i některé...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?9518&0&t=1)
Sůl pro zdraví
Rčení „dobrého pomálu" platí o nejběžnější pochutině - soli kuchyňské (neboli chloridu sodném) víc než o kterékoli jiné...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?8846&0&t=1)
Pouhá čtyři procenta obyvatel konzumují doporučené dávky obilovin
Pokud jste jako většina lidí, pak pravděpodobně nekonzumujete dostatek obilovin. Podle výsledků nového průzkumu veřejného...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie![](/image.php?8844&0&t=1)
Konzumaci cukru je dobré omezit
Epidemie obezity a kardiovaskulárních onemocnění vedla American Heart Association (AHA) k formulování horních limitů konzumace...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie