Výživová poradna
![](/image.php?12710&0&t=1)
Lipotoxicita: Jak nasycený tuk zvyšuje krevní cukr
Souvislost mezi tukem a inzulínovou rezistencí je nyní široce přijímaná, říká se tomu ektopická akumulace tuku, tedy hromadění...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?12708&0&t=1)
Syrová vs. vařená strava
Strava dnešního člověka je nepřirozená, což má za následek vznik řady chronických onemocnění. Proto je dobré vrátit se zpět...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?12586&0&t=1)
Doping ze šťávy z červené řepy
Všichni vědí, že Lamborghini jede rychleji než ostatní vozy. Je to proto, že tento sportovní vůz má silnější motor.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?12570&0&t=1)
Jak se zbavit plynatosti
Hlavním zdrojem plynů je u většiny lidí aktivita bakterií v tračníku, ve kterém pracují na dokončení trávení našich potravin.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?12532&0&t=1)
Co má vyšší obsah sodíku?
Porce hovězího, porce smaženého kuřete (bez aditiv), velká porce pomfritů od McDonalda nebo porce slaných preclíků?Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?12568&0&t=1)
Nesedněte lepku na lep
Asi jste už slyšeli o autoimunitním onemocnění jménem celiakie, jež se projevuje negativní reakcí organismu (včetně...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?12522&0&t=1)
Dáte si slaninu, nebo steak?
Výpary, které vznikají při smažení slaniny, obsahují třídu karcinogenů zvanou nitrosaminy.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie![](/image.php?12474&0&t=1)
Potřebujeme doplňky?
Mnozí užívají potravinové doplňky jako ochranu před podvýživou vyvolanou nezdravým jídelníčkem. Další jako zdravotní...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?12446&0&t=1)
Jídlem proti nemocem
Skoro každá jeho kniha je bestselerem. Nejprve napsal čtenářský hit Návod na přežití pro muže, o pár let později přidal...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?12410&0&t=1)
Jak je to s glykemickým indexem
Po léta dělili odborníci na výživu sacharidy na dvě skupiny: jednoduché a složité, cukry a škroby. Domnívali se, že všechny...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články