Výživová poradna

Jaké jsou dlouhodobé účinky potravinových aditiv?
Dlouhodobé účinky potravinových aditiv mohou vyústit v poškození některých orgánů, porodní defekty či v rakovinu. Sacharin a...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Mohou být zbytky antibiotik v mase a mléku pro člověka nebezpečné?
Existuje obava, že zbytky antibiotik nacházející se v masných a mléčných výrobcích mohou mít za následek alergické reakce.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Vepřům, telatům i hovězímu dobytku se přidávají do krmiva potravinové doplňky
Některá aditiva se do našich potravinových zdrojů dostávají nepřímo.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Co to je tatrazin? Slyšel jsem, že se jedná o látku, která může být nebezpečná…
Tatrazin je žluté syntetické barvivo, které dokáže u citlivých lidí vyvolat svědění, kopřivku, rýmu a astma. Lidé, kteří...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Často se varuje před glutamanem sodným. Je toto varování oprávněné?
Běžnou a okamžitou reakci na potravinové aditivum můžeme vidět u glutamanu sodného (MSG), který se nachází ve většině pokrmů...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře
Obiloviny, luštěniny, zelenina a ovoce chrání před rakovinou
Potraviny rostlinného původu, u kterých byly potvrzeny určité „protirakovinné" účinky, jsou dokladem toho, že existuje řada...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Jak předcházet zdravou stravou rakovině
Strava, v které je nadbytek kalorií, tuku, olejů, cholesterolu a škodlivých látek z životního prostředí a která neobsahuje...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Nerafinované rostlinné potraviny jsou optimálním zdrojem vlákniny
Nedávné zvýšení veřejného povědomí o tom, že vláknina ve stravě je opravdu důležitá pro naše zdraví, změnilo myšlení...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Vláknina snižuje krevní tlak
Podle některých poznatků je nízký krevní tlak, kterým se vyznačují lidé konzumující rostlinnou stravu, možno připsat obsahu...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Vláknina snižuje riziko pooperačních komplikací
Lidé, kteří se podrobují operačnímu zákroku, jsou vystaveni zvýšenému riziku vzniku krevní sraženiny v nohou - ta může...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře