Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Výživová poradna

Jaké jsou dlouhodobé účinky potravinových aditiv?

Dlouhodobé účinky potravinových aditiv mohou vyústit v poškození některých orgánů, porodní defekty či v rakovinu. Sacharin a...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Mohou být zbytky antibiotik v mase a mléku pro člověka nebezpečné?

Existuje obava, že zbytky antibiotik nacházející se v masných a mléčných výrobcích mohou mít za následek alergické reakce.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Vepřům, telatům i hovězímu dobytku se přidávají do krmiva potravinové doplňky

Některá aditiva se do našich potravinových zdrojů dostávají nepřímo.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Co to je tatrazin? Slyšel jsem, že se jedná o látku, která může být nebezpečná…

Tatrazin je žluté syntetické barvivo, které dokáže u citlivých lidí vyvolat svědění, kopřivku, rýmu a astma. Lidé, kteří...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Často se varuje před glutamanem sodným. Je toto varování oprávněné?

Běžnou a okamžitou reakci na potravinové aditivum můžeme vidět u glutamanu sodného (MSG), který se nachází ve většině pokrmů...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře

Obiloviny, luštěniny, zelenina a ovoce chrání před rakovinou

Potraviny rostlinného původu, u kterých byly potvrzeny určité „protirakovinné" účinky, jsou dokladem toho, že existuje řada...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Jak předcházet zdravou stravou rakovině

Strava, v které je nadbytek kalorií, tuku, olejů, cholesterolu a škodlivých látek z životního prostředí a která neobsahuje...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Nerafinované rostlinné potraviny jsou optimálním zdrojem vlákniny

Nedávné zvýšení veřejného povědomí o tom, že vláknina ve stravě je opravdu důležitá pro naše zdraví, změnilo myšlení...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Vláknina snižuje krevní tlak

Podle některých poznatků je nízký krevní tlak, kterým se vyznačují lidé konzumující rostlinnou stravu, možno připsat obsahu...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Vláknina snižuje riziko pooperačních komplikací

Lidé, kteří se podrobují operačnímu zákroku, jsou vystaveni zvýšenému riziku vzniku krevní sraženiny v nohou - ta může...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře
|< < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > >|