Výživová poradna

Proč ten spěch?
Vědci zjišťují, že lidé, kteří jedí pomalu, a to do té doby, až jsou nasyceni, jsou vystaveni nižšímu riziku, že budou mít...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie
Šalomoun by se divil
Granátové jablko je známé od nepaměti. Někteří lidé dokonce věří, že granátové jablko bylo oním zakázaným ovocem v rajské...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Raw food, ano či ne?
Jedním z výživových směrů, které se v poslední době staly hodně populární, je tzv. raw food (neboli syrová strava).Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Polévky miso se nemusíte bát
Miso je produktem vyráběným z celých fermentovaných sójových bobů. Je to hustá pasta, která se obvykle vmíchává do horké vody...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Prospěšné baktérie
V našich střevech žijí triliony organismů, které jsou tak důležité pro naše zdraví, že bychom o nich měli uvažovat jako o...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Junk food a deprese
Každý Čech ví, co je fast food – výraz junk food je známý méně a zahrnuje velmi kalorické, ale biologicky nehodnotné potraviny....Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Zajímavosti ze světa výživy
Co jsme se toho naposlouchali o tom, jak je maso nezbytné, mj. i proto, že obsahuje karnitin. A podívejme se na to – výsledky nové...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Snídaně a duševní zdraví
Chcete-li dobře fungovat, a to jak po stránce fyzické, tak mentální, je zcela nezbytné, abyste se naučili bohatě a dobře se...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Fruktóza, cukrovka a naše játra
Je známo, že fruktóza se v těle vstřebává a metabolizuje zcela jiným způsobem než glukóza: tento proces nevyžaduje inzulin -...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Silikon i v kuchyni – bezpečný a praktický
Když se koncem devadesátých let (už) minulého století objevily barevné, měkké silikonové kuchyňské naběračky, formy na...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články