Výživová poradna
Nesedněte lepku na lep
Asi jste už slyšeli o autoimunitním onemocnění jménem celiakie, jež se projevuje negativní reakcí organismu (včetně...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyDáte si slaninu, nebo steak?
Výpary, které vznikají při smažení slaniny, obsahují třídu karcinogenů zvanou nitrosaminy.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: StudiePotřebujeme doplňky?
Mnozí užívají potravinové doplňky jako ochranu před podvýživou vyvolanou nezdravým jídelníčkem. Další jako zdravotní...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyJídlem proti nemocem
Skoro každá jeho kniha je bestselerem. Nejprve napsal čtenářský hit Návod na přežití pro muže, o pár let později přidal...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyJak je to s glykemickým indexem
Po léta dělili odborníci na výživu sacharidy na dvě skupiny: jednoduché a složité, cukry a škroby. Domnívali se, že všechny...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyZpůsobují připálené toasty rakovinu?
Když se škrobnaté potraviny tepelně upravují až do temně hnědé barvy, dochází ke tvorbě akrylamidu.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: StudieJsou balené saláty bezpečné?
Britští vědci zjistili, že i minimální poškození listů salátu dokáže výrazně zvýšit riziko otravy salmonelou. V balených...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: StudieZdraví a životní dekády
Skoro každá jeho kniha je bestselerem. Nejprve napsal čtenářský hit Návod na přežití pro muže, o pár let později přidal...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyOdpověď je v otázce
Něco změnit může být těžké. Tajemství, jak dosáhnout trvalých změn, však může být jednodušší, než si myslíte.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: StudieProč ten spěch?
Vědci zjišťují, že lidé, kteří jedí pomalu, a to do té doby, až jsou nasyceni, jsou vystaveni nižšímu riziku, že budou mít...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie