Výživová poradna

Co má vyšší obsah sodíku?
Porce hovězího, porce smaženého kuřete (bez aditiv), velká porce pomfritů od McDonalda nebo porce slaných preclíků?Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Nesedněte lepku na lep
Asi jste už slyšeli o autoimunitním onemocnění jménem celiakie, jež se projevuje negativní reakcí organismu (včetně...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Dáte si slaninu, nebo steak?
Výpary, které vznikají při smažení slaniny, obsahují třídu karcinogenů zvanou nitrosaminy.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie
Potřebujeme doplňky?
Mnozí užívají potravinové doplňky jako ochranu před podvýživou vyvolanou nezdravým jídelníčkem. Další jako zdravotní...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Jídlem proti nemocem
Skoro každá jeho kniha je bestselerem. Nejprve napsal čtenářský hit Návod na přežití pro muže, o pár let později přidal...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Jak je to s glykemickým indexem
Po léta dělili odborníci na výživu sacharidy na dvě skupiny: jednoduché a složité, cukry a škroby. Domnívali se, že všechny...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Způsobují připálené toasty rakovinu?
Když se škrobnaté potraviny tepelně upravují až do temně hnědé barvy, dochází ke tvorbě akrylamidu.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie
Jsou balené saláty bezpečné?
Britští vědci zjistili, že i minimální poškození listů salátu dokáže výrazně zvýšit riziko otravy salmonelou. V balených...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie
Zdraví a životní dekády
Skoro každá jeho kniha je bestselerem. Nejprve napsal čtenářský hit Návod na přežití pro muže, o pár let později přidal...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Odpověď je v otázce
Něco změnit může být těžké. Tajemství, jak dosáhnout trvalých změn, však může být jednodušší, než si myslíte.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie