Výživová poradna

Salát s olivovým olejem – pravý poklad ze Středomoří
Zdá se, že kombinace olivového oleje a listového salátu (nebo jiné zeleniny) je to, co dělá ze středomořské stravy stravu...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Pár informací o soli
Většina obyvatel západních zemí přijímá 10krát až 20krát více soli, než kolik tělo potřebuje.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře
Kokosový tuk neškodí, ale pomáhá
Nasycené tuky se obvykle skloňují pouze v negativních souvislostech. Ale mají nasycené tuky ze živočišné potravy stejný účinek...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie
Strumigeny – strašák do zelí
Roky slýcháme o tom, že zelí, květák, brokolice a sója nepřetržitě číhají na každou štítnou žlázu, která jim přijde do...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Jídelníček batolat a malých dětí
Děti mají menší žaludky než dospělí a vyšší potřebu živin na jednotku hmotnosti potravy, vzhledem k tomu nemusí být pro ně...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Kolik ovoce už je příliš mnoho?
Již dříve jsem zkoumal, jak můžeme přidáním borůvek do jídla potlačit škodlivé účinky pokrmů s vysokým glykemickým...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Kolik sacharidů potřebujeme?
V jednom z nejprestižnějších vědeckých časopisů The Lancet byla na začátku srpna publikována rozsáhlá epidemiologická studie a...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Kterým jídlům se vyhnout při ekzému?
V roce 1920 výzkumný pracovník na Johns Hopkins University oznámil řadu případů, kdy vynecháním vajec, masa a mléka ze stravy...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Pozor na zpracované potraviny
Francouzští vědci několik let studovali chování více než stovky tisíc dospělých lidí. Zjistili, že konzumace vysoce...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie
Zlozvyk přisolování
Mezi dvě nejvýraznější stravovací rizika vedoucí k úmrtí a invaliditě po celém světě patří nedostatečná konzumace ovoce a...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře