Výživová poradna
![](/image.php?10604&0&t=1)
Jídelníček batolat a malých dětí
Děti mají menší žaludky než dospělí a vyšší potřebu živin na jednotku hmotnosti potravy, vzhledem k tomu nemusí být pro ně...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?13022&0&t=1)
Kolik ovoce už je příliš mnoho?
Již dříve jsem zkoumal, jak můžeme přidáním borůvek do jídla potlačit škodlivé účinky pokrmů s vysokým glykemickým...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?12940&0&t=1)
Kolik sacharidů potřebujeme?
V jednom z nejprestižnějších vědeckých časopisů The Lancet byla na začátku srpna publikována rozsáhlá epidemiologická studie a...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?12912&0&t=1)
Kterým jídlům se vyhnout při ekzému?
V roce 1920 výzkumný pracovník na Johns Hopkins University oznámil řadu případů, kdy vynecháním vajec, masa a mléka ze stravy...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?12982&0&t=1)
Pozor na zpracované potraviny
Francouzští vědci několik let studovali chování více než stovky tisíc dospělých lidí. Zjistili, že konzumace vysoce...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie![](/image.php?12980&0&t=1)
Zlozvyk přisolování
Mezi dvě nejvýraznější stravovací rizika vedoucí k úmrtí a invaliditě po celém světě patří nedostatečná konzumace ovoce a...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?12894&0&t=1)
Tři, nebo pět jídel denně?
Dnes je velmi populární jezení pěti či šesti menších jídel denně, v protikladu ke třem větším jídlům. Tato představa...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?13002&0&t=1)
Zdokonalení středomořské stravy
Tradiční středomořská strava může být považována za převážně, nikoliv však výhradně, rostlinnou stravu. Navíc, rozhodně...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?12792&0&t=1)
Umělá sladidla - nikoliv to nejlepší
Sukralóza je populární umělé sladidlo, které neobsahuje žádné kalorie a bývá považováno za bezpečné. V malé předběžné...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie![](/image.php?12780&0&t=1)
Rostlinné tuky jsou zdravější
Tuky v naší stravě se po chemické stránce dělí na nasycené, nenasycené a trans-mastné kyseliny. Nenasycené mono- i...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články