Potraviny

Užívejte nejlepší oleje
Nejlepšími oleji jsou řepkový, kukuřičný a olivový olej. Jsou dobré z různých důvodů. Řepkový olej brání vytváření...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy
Objevují se informace, že kravské mléko by se nemělo dávat dětem. Jsou tyto zprávy nějak podložené?
Ano, pro toto tvrzení se objevuje stále více důkazů. Americké sdružení pediatrů (American College of Pediatrics) proto již...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživy
Jakým způsobem tuk poškozuje organismus?
Nadměrné množství tuku v potravě vytváří podmínky pro chorobný proces zvaný ateroskleróza – kornatění a zužování tepen....Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy
Existují vědecké důkazy, které by potvrzovaly prospěšné účinky konzumace ovsa?
Jako zázračné jídlo, které dokáže snížit vysokou hladinu cholesterolu v krvi, se oves v krátké době stal miláčkem médií a...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživy
Proč zeleninové šťávy?
Zeleninové šťávy připravujeme na elektrickém odšťavňovači. Dnes je dostupná i odstředivka – účinný pomocník v kuchyni a...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy
Hato mugi
Je obilovina podobná ječmenu (známá i pod názvem "Jobovy slzy").Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie
Sójové maso
S rostoucím množstvím lidí, kteří se přiklánějí ke zdravé stravě založené na rostlinných potravinách, dává samozřejmě...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie
Tofu
Tofu nemáte rádi, říkáte? Už jste je někdy vyzkoušeli? Mnozí lidé, kteří říkají, že nemají tofu rádi, je ještě nikdy...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie
Tempeh
Tempeh je v Indonésii základem jídelníčku. Vyrábí se z celých uvařených sójových bobů, které jsou kultivovány a...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie
Sójové oříšky
Už jste ochutnali pražené sójové oříšky? I je naleznete ve specializovaných obchodech. Jsou křupavé a slané a mohou se stát...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie